25 d’agost del 2007

Finlàndia

És motard i va voler efectuar un viatge damunt la moto des d'Espanya fins al Cap Nord. En el trajecte va passar per Finlànda on va cometre una infracció de trànsit en una carretera. En pocs minuts van aparèixer dos policies que el van dirigir a una mena de roulotte.

Ell només parlava espanyol. Però això no va ser cap problema ja que en uns deu minuts per telèfon havien aconseguit un intèrpret que es va encarregar d'anar traduint els diàlegs. En el decurs de les preguntes que li feia la policia el motard es va estranyar que li demanessin els ingressos anuals i el nombre de persones que tenia al seu càrrec. Resulta que a Finlàndia les persones que cometen una infracció de tràfic són multades no pas amb una xifra estàndar vàlida per a gent rica i per a gent pobra, sinó que hi ha una gradació segons la renda de cadascú i el nombre de persones que té al seu càrrec. No es considera just i equitatiu que les multes siguin de la mateixa quantitat per a un persona que té més possibles que una altra.

Fet els aclariments i després d'haver-li indicat a quins bancs havia d'anar a ingressar l'import de la multa, el nostra motard va continuar el seu viatge cap al Cap Nord...

Diuen que l'educació a Finlàndia també funciona. ¿Curiós, oi?