16 de setembre del 2007

Els pets de les vaques (amb perdó)

Un dels problemes que tenim avui a causa de l'abundància d'informació i de la facilitat d'accedir-hi és la manca de temps per ocupar-nos a garantir-ne la veracitat. Malgrat els avenços tecnològics i científics, per validar la informació no disposem d'altre instrument que la confiança. Heus ací, doncs, que l'esclat informatiu dels temps actuals ens remet necessàriament a aquesta dimensió de l'ésser humà que no es deriva del mètode científic: la fe. ¡És clar que les impostures greus en les coses realment importants s'acaben descobrint! Però en el dia a dia, si no és que ens tanquem a ser informats, no podem fer altrament que confiar gairebé cegament en el missatger. O no. I aleshores la informació no ens la creiem.

Ve a tomb aquesta petita disgressió pel fet que en el decurs de la llarga sobretaula d'ahir amb gent professional, plurilingüe i de coneixements provats, un important sinòleg nord-americà ens va dir que segons determinats descobriments científics recents havíem de disminuir el consum de llet i de carn de vedella. ¿La raó? Doncs que s'havia establert que les ventositats de les vaques, que contenen metà, són una amenaça seriosa per a la capa d'ozó.

Em vaig quedar perplex.

Vaig decidir, però, que no disposava de temps per verificar l'abast ecològic dels pets de les vaques.

2 comentaris:

el mes baix ha dit...

Bona tarda Tòfol, !Estàs perdonat! Tot sopant amb La Loco, quan sopàvem, havíem tingut converses sobre les nostres coses... em sembla que els catalans no ens en estem de parlar a taula de temes més o menys “bruts”. Acabem de dinar i trobo que es un tema molt adient.
Arran de la veracitat de la noticia, et puc dir que ja fa temps em va sorprendre i encara més per el fet de que és a Nova Zelanda, una terra de “Natura” exuberant, on el particular "metà"bolísme del bestiar autòcton fa que les ventositats siguin més agressives amb la capa d’ozó que les produïdes en altres indrets. Si tenim en compte “l’hiper-alt” índex de bovins per habitant, deu ser perillós fins i tot fumar per els prats.

Anònim ha dit...

Jolin! I jo em queixo del departament...